Μπισκότα βανίλιας γεμιστά με σπιτική μερέντα!

Ακόμα ψάχνετε το ιδανικό πρωινό που θα ξετρελάνει τα παιδάκια και θα το έχετε φτιάξει αποκλειστικά με τα χεράκια σας; Μυρωδάτα σπιτικά μπισκότα γεμιστά με μερέντα, επίσης σπιτική! Πάμε;

Για τα μπισκότα βανίλιας:

1 κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη μαύρη
1 αυγό
1 βανίλια σε σκόνη ή 1/2 κ.τ.γ.υγρό άρωμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2-3 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως μαλακό κοσκινισμένο
1/2 φακελάκι baking powder

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και τα ρίχνουμε σταδιακά στο πρώτο μίγμα, πλάθοντας με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή που να μην κολλάει.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ της επιλογής μας (ή με ένα ποτήρι). Απλώνουμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.

Αν θέλουμε μπισκοτάκια σοκολατένια, αντικαθιστούμε λίγο από το αλεύρι με κοσκινισμένο κακάο.

Για τη μερέντα:

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με γεύση πραλίνα φουντουκιού)
150 γρ. βούτυρο
2 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κ.τ.σ. κακάο κοσκινισμένο

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και τα ρίχνουμε στο αρχικό μίγμα, αφού έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε τάπερ ή βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Στην αρχή η υφή της μερέντας είναι αραιή, αλλά μετά από 2 μέρες στο ψυγείο θα πήξει ιδανικά. Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε πιο γρήγορα, μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κούπα φουντούκι, τριμμένο πολύ καλά.

Για τη συναρμολόγηση των μπισκότων, δεν χρειάζεται να πω τίποτα.Μπισκότο, φουλ μερέντα και μπισκότο!

Καλή απόλαυση!
Για τυχόν απορίες ή σχόλια, αφήστε το σχόλιό σας εδώ ή στείλτε μήνυμα στο info@cookierama.gr