Μερέντα σπιτική δίχρωμη
Για ένα μεγάλο βάζο μερέντας:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με γεύση πραλίνα φουντουκιού)
50 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
2 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κ.τ.σ. κακάο κοσκινισμένο
2 βανίλιες
Σε μπεν μαρί ή σε καλυμένο μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το μισό βούτυρο με την πραλίνα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μισό ζαχαρούχο με μια κουταλιά άχνη και το κακάο και τα ρίχνουμε στο αρχικό μίγμα, αφού έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε καθαρό μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με τη λευκή κουβερτούρα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο με μια κουταλιά άχνη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο αρχικό μίγμα, αφού κατέβει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Μόλις κρυώσουν τα μίγματα, βάζουμε εναλλάξ μία στρώση από το καθένα μέχρι να γεμίσει το βαζάκι, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πηρούνι και το διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Στην αρχή η υφή της μερέντας είναι αραιή, αλλά μετά από 2 μέρες στο ψυγείο θα πήξει ιδανικά. Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε πιο γρήγορα, μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κούπα φουντούκι, τριμμένο πολύ καλά.